Специални масажи

РЕФЛЕКСОТЕРАПИЯ НА ХОДИЛА

Рефлексотерапията се основава на принципа, че всички органи, жлези и системи в тялото са проектирани върху зони или рефлексни точки по ходилата. Чрез масажа на тези точки масажистът намалява напрежението в целия организъм. Обработката на рефлексните точки премахва блокажа и възстановява хармонията във всички телесни системи. Работи се върху всяко ходило поотделно, като рефлексните точки се масажират с палци и пръсти. Релаксацията е основният ефект от рефлексотерапията. Този масаж е много ефективен при лечение  на чести главоболия, спортни травми, проблеми с гърба, проблеми с менструацията и други.


ЛЕЧЕБЕН МАСАЖ

При лечебния масаж се обработват с магнезиево олио или със специален медицински балсам определени болезнени зони в тялото чрез различни масажни техники и похвати. Целта е облекчаване и премахване на хронична болка в гърба, кръста, раменете или цялото тяло, при плексит, дископатия, невралгия, главоболие, мигрена и др.

ДЪЛБОКОТЪКАНЕН МАСАЖ 
 
Дълбокотъканният масаж се прилага също с лечебна цел. Чрез серии от концентрирани техники се обработват дълбоките слоеве на мускулите и съединителната тъкан, при което се повлиява благоприятно върху възпалителни процеси и ставни болки, подобряват се кръвообръщението и движението на лимфата и се балансира енергията. Масажът е силов, поради което в някой случаи може да е болезнен. Този вид масаж се съчетава с въздействие върху биологично активните точки в човешкото тяло. Дълбокотъканният масаж е подходящ при обща скованост на тялото, болки в гърба, ишиас, плексит, дископатия, гинекологични проблеми и др. Също така е подходящ при желание за увеличаване на мускулна маса, тъй като отпуска и подготвя мускулатурата за последващи анаболни процеси при тренировки с тежести. 

АНТИЦЕЛУЛИТЕН МАСАЖ 

При антицелулитния масаж с енергични, загряващи движения и похвати масажираме зоните с целулит, като целта е да се разбият мастните клетки и по този начин да се дренира и отстранява целулита. Когато правилно третираме зоните, в които най-често се появява целулитът, стартира естественият процес на възстановяване на тялото. Това засилва кръвообращението и производството на колаген и способства за възвръщане на тонуса, еластичността, мекотата и гладкостта на кожата и подкожната тъкан. Много важно е целулита да бъде обработван навреме и правилно и да се съчетава с тренировки, фитнес и хранителна диета, за да има по-бърз и по-добър ефект.


МАСАЖ С ВЕНДУЗИ

Вендузи – метод на лечение, чрез вакуум. Прилагането на вендузи посредством вакуум върху кожата е древен китайски метод. Полагането на вендузи върху кожата в продължение на няколко минути се формира кръвен застой подпомагащ кръвообращението, по-този начин масажа с вендузи е на челно място в болкоуспокояващите процедури. Ефект е на изтегляне на застоялото кръвообращение от тъканите към повърхността на тялото и освобождаване на притиснати сухожилия в близост до става, чрез изтегляне на кожна гънка.


МАСАЖ С ТОПЛИ ВУЛКАНИЧНИ КАМЪНИ

Масажът с вулканични камъни е разновидност на класическия масаж. Той се нарича още Hot Stone масаж. Вулканичните камъни имат висока плътност и съдържат добри количества магнезий и желязо. Това спомага за дълбоко поглъщане на топлината и бавното ѝ отделяне.

Генерираната от камъните топлина нагрява и отпуска мускулите. Масажът се извършва както с камъните, така и с ръцете. Той подобрява кръвообращението и лимфния ток, насища тъканите и клетките с кислород и хранителни вещества, пречиства тялото от натрупани токсини и задържани течности, намалява нивата на стрес, отпуска мускулатурата. Заедно с това има силен естетически ефект – възвръща еластичността, тонуса и приятния вид на кожата.

МАСАЖ НА СЕГМЕНТ (ОПРЕДЕЛЕНА ЗОНА)

Масажa на сегмент представлява разновидност на медицински масаж насочена към конкретен проблем от ставен, мускулен или друг произход. Включва специализиран подход и техники насочени към проблема. Процедурата дава и насоки за самолечение, прогноза и диагностика. Подходящ е за хора след операция, хора с хронични оплаквания или травми от претоварване.

ПАКЕТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ  

При закупуване на Пакет от 5 масажа – отстъпка от 5%  
При закупуване на Пакет от 10 масажа – отстъпка от 10 %