Fitnessline представлява спортен център с обща площ от 1100 м2, включващ в себе си – Фитнес зала, две зали за аеробни тренировки, магазин за хранителни добавки и аксесоари, сауна, солариум, студио за масаж, както и протеинов бар с възможност за 22 седящи места.

В центъра е изградена първата по рода си в България – Интелигентна система за управление и контрол на достъпа. Как работи самата система – след като изберете и заплатите подходящият за Вас ценови пакет, Вие получавате силиконова гривна с чип, в нея вече са акумулирани определен брой кредити, с които Вие може да разплащате всички видове услуги, които предлага спортния център: фитнес тренировки, аеробни тренировки, солариум, сауна.

Използването на съблекални, бани и шкафове за дрехи ще става също посредством силиконовата гривна, системата ще разпределя автоматично номерата на шкафовете с цел създаване на необходимият комфорт по време на престоят Ви.

Създавайки си профил в нашият сайт ще имате възможност на определени места в залите на дисплей да преглеждате тренировъчните си програми както и всичко друго което сте споделили в профила си /мерки, хранене, диети и т.н./.

Протеиновия бар разполага със всички необходими хранителни добавки на утвърдени световни марки и производители, които ще са Ви нужни преди и след тренировка.

Центърът разполага със финландска сауна класически тип с възможност за едновременно използване от 10 души, има на разположение също така солариум /вертикален/ MegaSun Tower T230W допълнително оборудван с Vibrasystem, mp3-sound-box, megaVoice, musicVibration.


Fitnessline Уреди

Upper Body

Precor - FTS Glide Functional Training System

Precor - Pulldown FT334

Precor - Chest FT444

Precor - Icarian Chest Press

Technogym - Selection Vertical Traction

Technogym - Selection Arm Curl

Technogym - Selection Arm Curl

Technogym - Selection Arm Extension

Technogym - Selection Chest Press

Precor - Icarian 402 Incline Press-Advanced

Precor - Icarian 505 Rear Delt/Pec Fly

Precor - Precor Icarian Shoulder Press

Precor - Icarian Fitness Machine Lateral Raise

Precor - Icarian - Seated Row

Precor - Triceps Extension DSL0208‎

Precor - IC-205 Icarian Bicep Curl‎

Trunk & JUNGLE GYM

Technogym - Selection Lower Back

Technogym - Selection Total Abdominal

Precor - SD09 Abdominal Isolator

Precor - 8-Stack CW2501

Lower Body

Technogym - Selection Multi Hip

Technogym - Selection Glute Machine

Technogym - Selection Rotary Calf

Technogym - Selection Adductor machine

Technogym - Seated Selection Abductor machine

Precor - Icarian 605 Leg Extension

Precor - Icarian - Seated Leg Curl

Precor - Leg Press DSL0602‎

Precor - Icarian Plate-Loaded Angled Leg Press‎

Precor - Icarian Hack Slide - 603‎

Precor - Icarian Plate-Loaded Smith Machine‎

RACKS and CAGES

Precor - Squat Rack 608‎

Precor - Dumbbell Rack 812‎‎

Precor - Beautybell Rack 813‎

Precor - Vertical Plate Tree 816‎‎

BENCHES

Precor - Olympic Incline Bench 410

Precor - Olympic Bench 408

Precor - Back Extension 312

Precor - Flat Bench 101‎

CARDIO

Technogym - EXCITE®+ Run Now

Technogym - EXCITE®+ Synchro

Precor - EXCITE®+ Recline

StairMaster - StairMaster 7000 PT Stepmill‎

Аеробика и танци

TAE Bo® Fitness е най-добрата американска фитнес система за групови аеробни занимания, разработена от Grand Master Billy Blanks, многократен шампион по различни бойни изкуства, артист и баща. Под ритмите на тонизираща музика, комбинациите от различните удари с крака и ръце взаимствани от Таекондо (Тае - крак) и бокса (Бо - удар с ръце) се постигат неусетно бързи физически резултати. Total Awareness of Excellent Body Obedience - Всяка от буквите има значение, което допринася за стремежа към цялостното съзнателно перфектно тяло, на което се отдаваме докато тренираме. Семейството на Били, Били Джуниър, Шели, Марк се разраства всекидневно по цял свят, милиони хора предпочитат TAE BO® Fitness заради доказаната ефективност на системата, която се практикува от 1982 година. Тренировката е интензивна, работи се последователно върху различните мускулни групи, структурирана е съобразно работата на тялото за 1 час и във времето за редовно практикуващите за поддържане на отлична форма. Всеки, който е решил да редуцира теглото си, да оформи мускулите и да подобри работата и издръжливостта на сърцето си може да започне с TAE BO® Basic и при добри резултати и желание може да стане част от екипа.


Фет Бърнинг Йога е синтез от гъвкавост, сила, концентрация и издръжливост. Тя е динамична силова йога, която се изпълнява в спокойно темпо, без резки движения, но изисква от практикуващите я да участват с всичките си сили! От една поза в друга се „влиза” с плавни, но динамични движения и контролирана дихателна техника. Редуват се активност и почивка, отпускане и контрол, сила и разтягане. Упражненията тонизират вътрешните органи и ги стимулират да работят с пълна ефективност, ускоряват обмяната на веществата, усилват вътрешната топлина, стимулират кръвообращението и изгарянето на мазнините и ускоряват процеса на детоксикация, намаляват стреса и апетита! Във ФЕТ БЪРНИНГ ЙОГА стандартните йога пози са обединени в 90 минутен комплекс, който тренира цялото тяло. Те имат силен ефект върху жлезите с вътрешна секреция и нервната система, поддържат организма в блестящо здраве и доставят на практикуващия голямо количество енергия, по-добра концентрация, правят го по-щастлив и по-удовлетворен от живота. ФЕТ БЪРНИНГ ЙОГА извайва мускулите ви в дължина, съхранява ставите млади и преобразува външността ви от главата до петите! Ключът на успеха е в ангажирането не само на големите повърхностни мускули, а и на най-дълбоките мускулни слоеве!


Зумба фитнес съчетава елементи на танци, аеробика и фитнес. Най-често зумба хореографиите включват движения от самба, меренге, салса, хип-хоп и бойни изкуства, които често се изпълняват заедно с клекове и удари. ​Популярността на зумба нараства много бързо през последните години, като близо 14 милиона души от повече от 151 страни посещават седмични зумба класове. Зумба е подходяща за хора с различна двигателна култура и спортна форма (или липса на такива). Това е уникална програма, създадена от колумбиеца Бето Перез, в която могат да се включат както жени, така и мъже. ЗУМБА Фитнес е тренировката, която ви поддържа в отлична физическа форма и повишава вашия тонус като в същото време ви предоставя един час страхотно забавление с лицензиран инструктор и оригинална музика, подбрана специално за вас от създателите на програмата.


Степ аеробиката е вид фитнес, който използва специална платформа (степ). Може да се изпълняват упражнения с ориенталски елементи от бойните изкуства и латиноамериканските танци, аеробика и комбиниране на силови упражнения. Всички движения се изпълняват с висок режим на интензивност. Движенията са съставени от аеробни модели от класическа аеробика, които се изпълняват със слизане и качване върху степ-платформа с ниска или висока интензивност на натоварване, заедно с аеробна музика. Степента на натоварване зависи от височината на степ-платформата, съобразена с индивидуалните и възрастови особености на спортуващите. Този вид спорт увеличава натоварването на мускулите на седалището и бедрата, които са най-проблемните зони при жените. През 1989 година инструкторът по аеробика Джон Милър прави фитнес революция, създавайки този вид спорт. Двадесет години по-късно степ аеробиката все още е предпочитана кардио програма за отслабване, стягане и оформяне на мускулатурата. Разбира се, тя позагуби малко от популярността си, за сметка на други модерни фитнес програми, но ефективността й е безспорна.


Пилатес представлява система от упражнения, които се прилагат за разтягане и сила на тялото. Системата за Пилатес е разработена от преди почти век. Създателят и се казва Джоузеф Пилатес, а както се досещате неговото име дава името на тези серии от упражнения за разтягане и сила. Пилатес има положително въздействие при изграждане на правилна стойка на тялото, дава гъвкавост и равновесие като това довежда до извайването на правилна и стройна структура на тялото. От психична гледна точка Пилатес подпомага за преодоляване на стреса и подобряване на нощния сън.


Аеробиката е комплекс от физически упражнения, които обикновено се изпълняват на фона на музика. Тя тренира и увеличава силата, мощността, гъвкавостта и координираността.


PowerStrech е уникална система от физически упражнения, която помага да се горят калории и същевременно дава тонус и укрепва тялото. Този метод е любим на танцьорки, гимнастички и дори редица холивудски знаменитости, които го смятат за отличен начин за подобряване на стойката, гъвкавостта, кръвообращението и равновесието. PowerStrech се съсредоточава върху приучването на ума и тялото да работят заедно, за да се постигне добро физическо състояние. Още първата стъпка към този метод е да се контролира дишането, което и го оприличава на йогата. Важно е да се знае, че при PowerStrech дишането няма за цел да ви помогне да се справите с натоварването, а да създаде допълнително такова, което помага и за концентрацията.


Kangoo Jumps са изключително лесни за използване от всички хора и възрасти. Това е изключителен начин ние да спортуваме, без да имаме усещането че сме на тренировка, тъй като тя е изключително забавна. В същото време освен борбата с наднорменото тегло, Kangoo Jumps е спорт, който може да се похвали със следните положителни ефекти:


Ползи за здравето:
 1. Защитеност на гръбнака и ставите;
 2. Помага за поддържане на правила позиция на гръбнака;
 3. Подобрява баланса на тялото и координацията;
 4. Намаление на времето за рехабилитация;
 5. Укрепване на кардиоваскуларната система;
 6. Укрепване на гръбнака и междупрешленните дискове;
 7. Растеж на гръбните мускули за кратко време;
 8. Изгаряне на 25% повече калории в сравнение с други упражнения;
 9. Натоварване на всички мускули на тялото;
 10. Ускорява метаболизма, чрез стимулиране на лимфната система;
 11. Създава положителни емоции и еуфория;

Експертите препоръчват:
 1. При травми и болки в гърба;
 2. При затлъстяване и наднормено тегло;
 3. При травми от спорт;
 4. При джогинг, бягане, фитнес;
 5. При рехабилитация и след операции;
 6. При липса на енергичност, дори лека форма на депресия;
 7. При системи за обучение на деца;
 8. При липса на физическа активност

При децата:
 1. Подпомага укрепването на опорно-двигателния апарат;
 2. Успешно се използва за превенция при деца с гръбначни изкривявания;
 3. Развива еднаквото използване и балансиране на дясната и лявата страна